Cégünk 1993-ban alakult, eleinte csak álarcok vákumformázásával és színházi kellékek készítésével foglalkoztunk.

A későbbiekben panoptikum figurákat készítettünk üvegszálas poliészterből / Budavár panoptikum, Egervár katakomba/ Majd ugyanebből az anyagból éttermek, üzletközpontok nagyméretű cégéreit, reklám figuráit gyártottuk le./Mamut, Állatkerti Nestlé Nyuszi/

Idővel felmerült annak az igénye is, hogy ezek a statikus, álló figurák megmozduljanak, bizonyos -a megrendelő által- előre meghatározott program szerint mikroszámítógép vezérléssel "életre keljenek", vagy akár a valóshoz leginkább hasonlító szájmozgással meg is szólaljanak. /Bécsi Práter horror panoptikumai, Práter Panorama/ Így innentől kezdve a cégünk profilja kibővült ezeknek a figuráknak az elektronikai, és mechanikai megvalósításával.

Ezekkel a munkákkal párhuzamosan, Európában egyedülállóan, különféle dísz sisakokat is készítünk. Akár egyedi /múzeumi/ minta alapján is, bármilyen korban illetve stílusban. Akár 1-2 darabot vagy nagyobb szériát is el tudunk készíteni. /Budapesti Tűzoltó Zenekar sisakjai, korhű rendőrségi sisakok/ De készítünk még különféle dísztárgyakat, színházi kellékeket is. /díszbalták, dísztőrök, levélnehezékek, stb../

Ezen kívül foglalkozunk még kisebb kézzel mozgatható, illetve nagyobb két- három ember által mozgatható bábok mechanikáinak és magának a bábnak az elkészítésével is. /Süsüke a sárkány gyerek/ De el tudunk készíteni a kockázásos technikával készített bábfilmekben újabban alkalmazott "szkeletonokat" is, amelyek a régi ólomdrótos technikát váltották fel a filmkészítésben.

Amennyiben bővebb információkra volna szüksége, azt megtalálja a Referenciáink menüpontban, vagy telefonon illetve e-mailban kérhet bővebb felvilágosítást.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player